Redusert fremkommelighet gjennom Hardanger.

Lørdag 3. juni 2023 arrangeres BERGEN-VOSS for 47. gang. Over 1000 sykkelglade mosjonister tråkker seg gjennom Norges fineste natur, men også forbi tafikkerte og tildels tett bebodde områder.

SYKLISTENE PASSERER:

  • Garnes-Trengereid: 07:30 – 10:30
  • Trengereid-Norheimsund: 08:00 – 13:00
  • Norheimsund-Ålvik: 09:00 – 15:00
  • Ålvik-Granvin: 09:30 – 16:30

Vi som arrangerer turrittet har noen ønsker til dere som bor langs traseen: Om mulig hadde vi satt pris
på om du lot bilen stå hjemme de timene syklistene passerer deg. Om dere har anledning til å stå langs traseen og heie på, hadde det vært svært motiverende for deltakerne og de vil reise hjem med gode minner fra akkurat dette stedet i Norge.

KVAMSKOGEN ENVEISKJØRT MELLOM KL. 08.00 – 11.30
I perioden 08.00 – 11.30 vil Fv 49 være stengt ved Frølandsvatnet for all trafikk mot Norheimsund. Det
vil si at den øvrige trafikken fra Kvam til Samnanger vil gå som normalt, mens trafikk fra Samnanger i retning Kvam må velge alternative ruter. Vi gjør dette for å redusere den medgående trafikken under rittet og øke sikkerheten til deltakere, øvrige trafikanter og tilskuere langs traseen. Politiet vil regulere trafikken ved Frøland (Samnanger siden av Kvamskogen) og kjøretøy uten Bergen-Voss akkreditering vil bli anvist til andre ruter via Trengereid/ Dale eller Eikelandsosen/Mundheim.

 RUTEBUSSER I NORHEIMSUND UNDER BERGEN-VOSS
Vi har flyttet vårt arrangement til området rundt idrettshallen. Ordinær rutetrafikk vil gå som normalt til og fra Grova.

SØPPEL LANGS TRASEEN
Deltakere som kaster fra seg risikerer å bli diskvalifisert fra rittet. Denne informasjonen får alle deltakere. Vi
har likevel en ryddegjeng til å plukke evt. søppel som måtte komme av arrangementet. Dette gjøres lørdag ettermiddag/kveld og søndag formiddag. Om dere tidligere har opplevd søppel fra Bergen-Voss som et problem, ber vi dere kontakte oss i god tid på e-post: post@bergenvoss.no med nøyaktig beskrivelse av stedet. Vi vil da be våre folk om å sjekke ekstra godt når de passerer.

Vennlig hilsen
Vestlandsklassikeren BERGEN-VOSS