Bergen-Voss 20 ukers treningsplan

Heading

TRENINGSPLAN

Vi tilbyr nå våre deltakere en skreddersydd treningsplan på ulike nivåer fra slutten av januar og frem til Bergen-Voss. Treningsplanen er utviklet av Bergen CK trener og Safer Cycling guide Olav Gautestad.

GRUNNTANKENE TIL TRENINGSPLANEN er lav terskel for å gjennomføre (tar hensyn til familie/jobb) men effektiv nok til å få resultater. – Målet er at deltakere skal sykle Bergen-Voss og evt. Voss- Geilo med overskudd, slik at de får en positiv opplevelse og ønsker å opprettholde treningen/delta flere ganger på turrittene. 

Alle treningsoppgaver i Bergen-Voss treningsplanen relateres til spesifikke deler av Bergen-Voss traseen. Lettere å motivere seg med klare treningsmål.

Deltakere får mail hver søndag med kommende ukes treningsoppgaver fremfor hele planen på en gang. Mer motiverende med ukentlige påminnelser.
INNHOLDET I TRENINGSPLANEN

BASISTRENING:
Her er trening som kan utføres tidlig morgen eller på kveld. Tanken er litt, men regelmessig gir stor effekt. Det hjelper lite med stor «motor» om ikke kreftene kommer ned i sykkelen. For å hjelpe deltakere å utføre basistreningsoppgavene har vi linket oppgavene til Olympiatoppen sin rikholdig samling av basistrenings videoer.  

INTERVALL: Selve grunnstenen for å bedre fysisk kapasitet. Ca 20 min oppvarming og 15-20 min nedkjøring gjør at denne økten er ferdig på ca 1 time. Progresjon i form av lengre drag og kortere pauser øker formen.

LANGTUR: Her skal kroppen vennes til å være i aktivitet over lang tid. Skal ikke være tungt. Skigåing er ypperlig.

TUR MED FAMILIEN: På tur med familien, tilby deg å gå med sekk,og ta gjerne med ved, mat og drikke. Det gjør turen hyggeligere og er bedre trening for deg.
BORGSKALAEN

Vi velger å bruke Borg skalaen (opplevelses basert intensitetskala) fremfor puls/watt, da opplevelsen av belastningen er sammenlignbart på tvers av ulike nivåer.

En trenger heller ikke kostbart utstyr eller tester for å fastsette pulssonene.