Slaget om Skjervet


I 2021 blir det bakketempo opp Skjervet, rittets mest ikoniske stigning. I dette korte "ritt i rittet" konkurreres det på flere nivåer. Det vil kåres både en Konge av Skjervet og Dronning av Skjervet, raskeste mann og kvinne opp bakken. I tillegg vil deltagere rangeres klassevis.

Vi tror dette blir et morsomt tilleggs-arrangement i et allerede spektakulært turritt i Norges flotteste natur. 
Hvem kan delta i Slaget om Skjervet?
Alle deltagere på Bergen-Voss og Norheimsund-Voss vil få registrert tid opp Skjervet, men tittelen som Kongen av Skjervet og Dronningen av Skjervet er forbeholdt deltagere på ordinær trøsykkel som starter fra Bergen.
Hvor starter/slutter konkurransen?
Bakketempoen starter i det stigningen begynner, før første høyresving. Målpunktet er helt på toppen ved rasteplassen. 
Kan jeg delta på el-sykkel?
Sykler du fra Norheimsund på el-sykkel vil du få registrert tid opp bakken, men du vil ikke bli rangert sammen med de andre deltagere, av naturlige årsaker. :-)
Rangering
I tillegg til tittelen som Kongen av Skjervet og Dronningen av Skjervet (beste mann og kvinne uansett klasse) vil vi rangere deltagere klassevis. Dermed vil flere ha mulighet til å hevde seg i denne konkurransen.

Startende fra Bergen og Norheimsund vil ikke rangeres sammen.
Publikum
Vi venter som vanlig mye publikum i Skjervet. I tillegg vil det være mulig å følge med på live resultater i "Slaget om Skjervet" på resultatsiden til Ultimate Sports Service.
Må jeg delta i bakkekonkurransen?
Å tråkke til i Skjervet er valgfritt!
Ønsker du en rolig tur opp bakken slik at du kan nyte utsikten mot Skjervsfossen og utover dalen så velger du dette helt selv. 

Sykler du rolig opp bakken kan det være lurt å holde seg til høyre i veibanen slik at deltagere som sykler på tid får plass til å passere.