Mulighetenes bakke

For mange er skjervet en siste utfordring man skal bestige sammen, en lettelse og glede over at man snart har klart målsetningen sin i år. For andre gir Skjervet en mulighet til å få et forsprang på resten av feltet, kanskje til og med så stort at man holder unna og kommer før feltet sitt over målstreken på Voss. Nå er skjervet også blitt noe nytt; En bakketempo, et nytt mål i selve rittet, målet om å bli Konge eller Dronning av Skjervet.

 

Rittdagen i 2018 var en eneste stor opplevelse fra start til mål for meg og bedriften vår StormGeo. Vi hadde sett frem til denne dagen i lang tid og hadde fått flere gode treningsøkter sammen. Noen gruet seg litt, men mest av alt gledet vi oss, både vi som hadde syklet noen ganger før, men også de som aldri hadde syklet denne styrkeprøven før. Vårt felles mål var å nyte denne turen og krysse målstreken sammen, på en dag som skulle vise seg å bli en skikkelig sommerdag. Jeg ytret et ønske om at de som ville kunne kjøre opp Skjervert i sitt eget tempo, for deretter å samles på toppen for en felles målgang. Kjekke kollegaer som eg har, så vart dette selvfølgelig godtatt. Når det gjelder selve bakken, så passer den meg fint, ikke for lang, og ikke for bratt. Slike bakker hadde jeg trent en del på i løpet av våren. Det gjelder å holde et jevnt og høyt tempo. Jeg var klar over dette, og fikk med meg en kollega som holdt tempo og motiverte meg underveis. Når vi i tillegg hadde hatt en veldig fint reise inn til Skjervet denne dagen, inkludert nydelige vafler og påfyll i Norheimsund, ja da bestemte jeg meg for å gi litt ekstra opp denne bakken. Stekende sol gjorde at det vart en varm opplevelse, men svingene gikk unna og vi kom oss alle til toppen raskere enn vi hadde trodd. Vi var godt fornøyde og enige om at dette var en artig vri på sykkelrittet.

Premien er nok til å ta pusten fra enhver
Bakketempoen skal være en del av rittet også i år. Og kanskje har du lyst til å stikke av med tittelen Konge eller Dronning av Skjervet 2019? Premien er nok til å ta pusten fra enhver; Gratis startnummer til enda et spektakulært sykkelritt, Haute Route Norway. Dette rittet består av tre etapper i Stavanger regionen med totalt 272km og 5127m+ stigning i vakre omgivelser. Kupert terreng på første etappe blir erstattet av hårnålssvingene opp Lysebotn som er en konge og en dronning verdig. Avslutningen med en knallhard tempoetappe i Stavanger sentrum, blandt annet med en 17% stigning på en av de siste korte klatringene opp til Ullandhaugtårnet er en perfekt finish. Du vil få opplevelsen av å sykle som en proff, der transport, teknisk hjelp fra Mavic og mat/restitusjon/massasje er nøye planlagd og tilrettelagd. Internasjonale sykkelvenner fra alle verdens land stiller til start, i 2018 blandt annet fra Sør-Afrika, Japan, Østerrike og England for å nevne noen. Dette er et ritt som anbefales på det sterkeste.

Lykke til med dine målsetninger i år, og til slutt:

Ha en trygg tur til Voss!

 

Beathe